Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

co o nás píšou jinde

Hydroplány na Selibáku – 7.-9. červen 2013

Posted in Elektrolety, NEelektrolety s tagy , on Červen 9, 2013 by aviator

Kamarádi z RC klubu Písek pořádají na Selibovském  rybníku vždy v červnu a v srpnu velice příjemnou akci – slet hydroplánů.  Já osobně jsem se této zajímavé akce účastnil podruhé a nikdy jsem toho nelitoval. Proč zajímavé akce? Právě proto, že to není  žádná monstr akce, nýbrž malé, ale o to více příjemné setkání v podstatě pravidelných účastníků s modely radiem řízených hydroplánů. Vzhledem tomu, že kromě pilotů zde byly přítomny manželky, děti a asi 8 psů, lze konstatovat, že tato akce měla především relaxační charakter, kde si každý mohl létat, jak uznal za vhodné.
Na akci jsem se těšil dlouho před tím i proto, že jsem 14 dní před termínem akce dodělal dvoumotorový hydroplán a zde na Selibáku měla být jeho premiéra. Když jsem však pozoroval zprávy ze záplav na Písecku, začal jsem být ke konání akce skeptický. Naštěstí ve čtvrtek 6.6. mě uklidnil stručný telefonát jednoho z pořádajících. „Je to tady dobrý, tak koukej přijet.“…. To se mi ulevilo. A tak jsem v pátek naházel do auta 2 hydroplány, stan a hurá na Písek.  Od pátku bylo krásné slunečné počasí a tak se létalo až do večerních hodin. Písečáci připravili krom bezva atmosféry i nadstandardní občerstvení v podobě grilovaného pašíka a k tomu tradiční, chlazené točené.

 Selib_011Selib_001

 Selib_012Selib_013

Jednotlivé modely popisovat není nutné. Byly zde známé hydroplány známých, kamarádů i několik zajímavých novinek, jako např. krásný a realisticky létající oranžový Auster Honzy Zemana o rozpětí 2200mm, poháněný dvoutaktní 12-kou ASP.  No a mě se zúročila práce na novém hydroplánu Lake Star, který bez problémů létal hned napoprvé. Více v malé fotogalerii.
Závěrem bych chtěl poděkovat členům pořádajícího RC klubu Písek a jejich drahým polovičkám za perfektní přípravu a hlavně atmosféru této pohodové akce.

Honza Krejčíř

Selib_014 Selib_002

Selib_003 Selib_004

Selib_005 Selib_006

Selib_007 Selib_010

Selib_009 Selib_008