Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Historie klubu

  RC klub Písek vznikl na jaře roku 2008. Bylo nás 10 zakládajících členů. Ještě to jaro se nám podařilo sehnat pěkné letiště v Písku na Putiské Vysoké, kde byla stará přistávací plocha pro čmeláky. 

 Celou sezónu jsme si tam plně užívali pohody, ale hned na začátku nastávajícího roku nám začli problémy z důvodu nepřejícího člověka v jednom z okolních domů, který dosáhl toho, že jsme museli toto místo opustit... 

  Celý rok 2009 pro nás byl velmi chaotický. Dokonce se nám podařilo 4x! stěhovat z důvodu hledání nové plochy, takže klub spíše nefungoval než fungoval a morálka byla docela dost nízká.  

 Nyní jsme našli nové letiště a doufáme, že už to snad už bude "ono" a ztrávíme pohodovou nejednu sezónu bez dalších problémů. Toto letiště je u Maletic kousek od Selibovského rybníka, kam v létě také jezdíme létat s hydroplány. V blízkosti je i malý svah na krásném kopci u vesničky Nuzov, kde se dá za ideálních podmínek při jihozápadním větru pěkně polítat s menšími modely.

 Přes zimu když je neletovo se také scházíme v jedné školní tělocvičně, která není velká, ale polétat se tam dá bez problémů. Během roku budeme pořádat i pár akcí, kam rádi zveme všechny zájemce o pohodové polétání. Nejsme žádní závodníci a výkony nehoníme. Jsme banda pohodářů, kteří si prostě rádi užívají tohoto pěkného koníčka.